onsdag 25 juni 2014

Trädgårdsmingel i Viksberg hos Arja Nygård tisdag den 1 juli kl. 18.00


På tisdag är det dags för nästa trädgårdsmingel. Den här gången får vi besöka Arja Nygårds trädgård i Viksberg utanför Sala.

Som vanligt tar vi med vår kaffekorg och samlas för samåkning vid Mikaelsgården kl. 18.00 där Stina Johansson möter upp.

Vid ettan på kartan här bredvid bor Arja.
Du åker Dalhemsleden ut mot Broddbo. Svänger till vänster mot Hyttskogen, sedan är det den andra lilla vägen till vänster cirka 800 meter från riksvägen.

Klicka här för en större karta!

Välkomna!


På lördag den 29 juni är det dags för Tusen Trädgårdar

Här i Sala kommun är fyra trädgårdar representerade: 




torsdag 12 juni 2014

Trampstenstillverkning hos Inga-Lill i Köpalla

Foto: Inga-Lill
Nu har 13 medlemmar anmält sig till Inga-Lill för att gå "betongkurs". Det kommer att bli vid två olika tillfällen den 17 juni och den 25 juni. Grupperna träffas sedan efter några dagar när betongen brunnit klar för att ta sina alster ur formarna. Det blir julafton det. Spännande att öppna paketen!

Om fler vill gå kurs så blir det ett nytt datum.
Inga-Lill håller med betong och material att blanda i och annat runt omkring. Hon bjuder också på fika.
Själv tar man med något att gjuta i, plastlåda eller annat. Rabarbern växer dåligt i Köpalla så det får man också ta med om man vill göra ett rabarberfat. Det finns en del lådor och liknande att gjuta i.

Kursen kostar 200 kr

Varmt välkomna!

torsdag 5 juni 2014

Trädgårdsmingel hos Anita och Åke Pettersson, Haraker

Junis trädgårdsmingel tog oss till Sjömanstorp, en oas mellan Haraker och Sätrabrunn, där vi välkomnades av Anita och Åke. Mängder av välfyllda rabatter vart man såg. Det vi först fick se var en liten stenmur bevarad från en tröskvandring där det nyss blivit en liten ny rabatt. Anita konstaterade att det fanns nog inget mer ställa att odla på.

En vacker silverglänsande och vaniljdoftande buske spred väldoft över gården, under och runt densamma trängdes kända och för oss okända växter. För säkerhets skull hade vår värdinna sin "växtbibel", full med bilder och anteckningar, med sig. Klematis, vanligtvis klättrande men här fanns någon som liknade helt gröna tulpaner och inget stödbehov.

Vår Herre såg till att värdparet inte behöver vattna på ett tag och att alla regnkläder och paraplyer kom till användning. Fikastunden fick vi avnjuta inne i bostaden med varma sköna sockor på alla fötter.
Vi tackar Anita och Åke för en trevlig och mycket givande kväll.

Ord och Bild: Stina och MariAnne